Vi har været på miniferie i pinsen til Sverige, Blekinge. 

 

Det var en beslutning vi to tæt på afrejse. Jeg bookede en campinghytte via www.expidia.com på Ronneby Havscamping, prisen var  ca. 600kr. pr. nat. Hytten har et opholdsrum med et tekøkken, eget badeværelse med bad og et soveværelse. Hytten havde en lille terrasse. Det fungerede perfekt med hytte med tekøkken, så vi kunne lave øllebrød og mad til Blop. Eller simpel mad til os selv.

Vi havde selv seng og højstol med til Blop. Det kan man evt. reservere og låne.

Ronneby Havscamping https://www.ronnebyhavscamping.se/ har 4 stjerner **** Der er 3 legeplader, pool som er opvarmet,lille kiosk,mini golf, kort til stranden og grønne områder.Det tager ca. 30 min at kører til Karlskrona og 20 min til Ronneby.

Vi ankom lørdag først på eftermiddagen. Vi valgte at kører mens Blop sov sin middagslur. Turen fra København til Ronneby via Malmø tager næsten 3 time.

Karlskrona er en hyggelig by og Sveriges tidligere hovedstad og en sydsvensk perle i midten af Blekinges skærgård. Vi gik en tur i centrum og spiste mad på en restaurant på storetorvet. Byen byder på masser af butikker og shopping. Byen har også meget kultur. Centrale dele af byen er optaget på UNESCOS verdensarvsliste samt dele af Flådehavnen Kalrskrona, som stadig er en vigtig militærbase. Det du skal se er det store Marinemuseum, her er noget for alle aldre både voksne og børn. Se mere på http://www.visitkarlskrona.se/sv

Søndag besøgte vi den store berømte park Ronneby Brunnspark. Det er en virkelig flot park. Vi gik en lang tur i mens Blop sov sin middagslur og fik forfriskninger i en af parkens cafeer.

Gennem mere end 200 år var Ronneby berømt for sit kurbad.. Brunnsparken blev anlagt af den danske landskabsarkitekt Henrik August Flindt i slutningen af 1800-tallet og er i dag en af Blekinges smukke perler med majestætiske løvtræer, gangstier, fine gamle pavilloner og smukke nu nedlagte kurhoteller. I parken findes flere temahaver bl.a. et rhododendron-bjerg, en dufthave med mere end 700 planter og 50 forskellige arter duftende vækster, en japansk have og en stor rosenhave, kaldet “Tusen rosers trädgärd”. Desuden rummer parken det store friluftsbad Ronneby Brunnsbad, en golfbane, flere tennisbaner og store områder til leg og afslapning.

Vi kan varmt anbefale Sverige til en miniferie også som børnefamilie.