SWEAT IS A Treat 

Her vil komme opskrifter inden for det søde køkken.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have…

Det er altid godt med bagværk og endnu mere når der er en anledning.

Jeg har bagt  gammeldaws fastelavnsboller

Der findes et hav af opskrifter online.

Jeg snuppede den her.
https://www.oetker.dk/dk-da/opskrifter/r/fastelavnsboller.html

Dog var cremen udsolgt og derfor lavede jeg selv en fra bunden.

Vaniljecream:

2½ dl mælk
4 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Korn af 1 stang vanilje

Kog mælken op. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Pisk den i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning og hæld cremen i en skål og stil til afkøling.

Talkage- Fødselsdagskage

I anledningen af alle børn i mødregruppen var fyldt 1 år.

 

Bunde ingredienser:

  • 250 g smør, stuetemperatur
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 5 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulve

Creme:

  • 5 dl piskefløede
  • 200g. marscarpone
  • 200g lemoncurd på glas
  • 2-3 tsk. limesaft

BUNDENE TIL DIN TALKAGE

  1. Varm ovnen op til 210° (alm. ovn, ikke varmluft). Læg et stykke tilklippet bagepapir i bunden af din form (og smør siderne, hvis det ikke er en silikoneform som min).
  2. Pisk smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
  3. Bland mel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i dejen. Vend det i dejen med lange tag med en dejskraber. Du må ikke røre for meget, for så bliver dine lagkagebunde kompakte.
  4. Del dejen i to og fordel den i formen. Dejen er tyktflydende, og det er vigtigt, at den færdige bund bliver så lige som muligt. Derfor skal du lade dejen i kanterne være en smule tykkere end på midten. Kanterne bager nemlig hurtigst, mens midten hæver mere op, før den stivner. Bag bunden i 10-11 minutter.
  5. Da bagetiden er så kort, kan du godt nøjes med én form og så lade resten af dejen vente imens. Lad bundene afkøle i formen et par minutter og løsn dem langs kanten. Læg et stykke bagepapir ovenpå kagen og vend den ved hjælp af en bageplade. Fjern bagepapiret under bunden og vend kagen tilbage igen. Lad den afkøle helt.

Creme:

Pisk fløden til en let flødeskum. Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en anden skål. Smag til med limesaft. Vend mascarponecremen med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Du kan godt tilføje lidt frugtfarve til cremen hvis du synes den skal have en anden farve en den hvide.

Fyld:

Jeg fyldte min med tynde skriver banan også lagde jeg cremen oven på.

Udskæring:

Lav en papir skabelon i dem ønskede tal og skær bunden ud så det passer. Brug en skarp kniv. Fjern krummer på kanden.

Pynt:

Her er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg pyntede med bær.

Nemme og sunde fiberboller(evt. glutenfri)

antal 7-8 boller

200gr. hytteost

200 g. havregryn( evt. glutenfri) evt. blendet til mel.

Jeg gør det ikke synes det er ok de er lidt grove i konsistensen.

2 æ

1 tsk. bage pulver

lidt salt

evt.1  revet gullerod

Alt æltes sammen med hænderne i en skål og presses til boller og sættes på en bagepladen.

Bages ca. 20 min. ved 200 grader(alm. ovn) midt i ovnen.

De kan fryses.

 

Tak for en skøn opskrift sydhavnsmor.dk

Fiberboller af 4 ingredienser (glutenfri) – Sydhavnsmor.dk

 

Rawcake a´la ckoladekage af den tunge slags

Ingredienser

  • 400 g dadler
  • 150 g mandler
  • 4 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sødende (sødemiddel, sukrin, honning eller hvad du ellers foretrækker)
  • 8 spsk vand
  1. Kom det hele i en minihakker og bland massen godt.
  2. Pres det i en brædepande eller springform og glat “dejen” lidt ud, så den har en jævn overflade.
  3. Stil kagen i fryseren og lad den trække, så den bliver fast og helt kold
  4. Server evt. med lidt friske bær og et drys kokos

Varianter:

  • Erstat vandet med stærkt kaffe (1 stor spsk pulver og de 8 spsk vand)
  • Erstat vandet med appelsinsaft og skal (fra 1 appelsin)
  • Erstat mandlerne med hasselnødder som bages og afskalles
  • Tilføj evt. lidt mandelessens eller romessens
  • En mulig topping kunne være en avocadocreme, bestående af 3 moste (modne) avocadoer, en tsk sirup eller andet sødende, 1 god spsk kakao og appelsinskal og saft fra 1 appelsin.
  • Peanutbutter på toppen, som topping er også lækkert.

Kagen er meget tung og lækker og man kan blot spise 1 et lille stykke.

Opskriften har jeg funder her: http://www.juliebruun.com/2015/02/raw-chokoladekage/

Tak for en dejlig opskrift Julie som jeg hermed bringer videre.

God fornøjelse og velbekomme.

 

Sunde Bananpandekager

Opskrift:

1 moden most banan, 2 æg, 2 dl havregryn, 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker

Fedtstof til stegning

Pynt: Frisk frugt evt. med lidt honning, chokoladesauce eller peanutbutter

Sæt 3 små pandekager af på en stor varm pande og bag dem et par minutter på hver side.

Jordbærdessert- Den nemme

Denne gang i den nemme udgave, må der snydes? ja der må sgu 🙂

Mandelbunde købt i Super Brugsen eller anden bund så som marengsredder eller chokoladekurve.

Rabarberkompot: Rens og skær rabarber i små stykker kog i vand med sukker. ca. 3 spsk., til de mørere.

Jordbær friske i skyld og skær i mindre stykker

Chokoladecreme den lette fra dr.oetker

Fyld bund med rabarberkompot, chokoladecreme og jordbær. Pynt med citronmelisse.

Muffins:

Grund opskrift på muffins, du kan lave dem med det fyld du ønsker f.eks. blåbær giver ca. 12 stk.

150g smør

2 tsk. vaniljesukker

200 g sukker

3 æg

325 g mel

1 tsk bagepulver

1,5 dl mælk

100 g bær

50 g chokolade

  1. Alt blandes blot sammen og piskes godt.
  2. Dejen puttes i formene.
  3. Bages ved 200 grader på varmluft i 25 min.

Frosting:

250 g Flormelis

1 tsk vaniljeessens

75 g smør ( blødt ikke smeltet)

2 spsk vand eller mælk

evt. frugtfarve.