Vi har fået en tradition for at rejse i efteråret, det er et fedt tidspunkt at få lidt ekstra sommer på.

I år gik turen til Malta, en perle i middelhavet.

Flyvetiden er overskuelig på 3 timer, med Folkeferie synes vi også tidspunktet var bedre end med de fleste charter rejser, udrejse var 16.30 og hjemrejse var kl. 20.50.

Vi have booket rejsen via Folkeferie, de har to hoteller/ferielejligheder i en af de større byer Mellieha, byen lægger 1 times tid fra lufthavnen i bus. Der er ikke anden offentlig transport en bus og evt. taxa. Du kan også lejebil men vær opmærksom på de kører i venstre side på Malta.

Vi valgte at bo på Luna Holiday Center det var billigere, end at bor på folkeferies andet hotel Mellieha Holdiay centre. Holiday centre er et mere børnefamilie orienteret hotel hvor du finder flere legeplader, pools og bor i egen bungalow.Hos folkeferie kan du på dette hotel bestille en baby/børnepakke med campingseng, højstol og klapvogn.

Luna er et hotel med ferielejligheder med et stort værelse med lille tekøkken og der er ikke nogen legeplads men et spillerum og en pool som ikke er opvarmet. Det dækkede fint vores behov. Jeg havde selv kontaktet folkeferie og spurgt om de kunne levere en campingseng og en højstol og det kunne de.

Vi have ikke booket nogen ture på forhånd men gjorde det der nede. Vi var med på folkeferies egen tur med båd ud til flere dejlige snorkel steder bl.a. den smukke Blå Lagune. Båden havde gode plads og vores søn kunne fint stå og sove middagslur på båden i skyggen.

Valletta er Maltas hovestad og en smuk Gammelby, den tog vi selv bussen til, prisen er 2 euro pr. voksen uanset hvor langt du skal, til Valletta tager turen 1time og 45 minutter. Så det er godt at have snakkes med og legetøj.

Dykning er super godt på Malta vandet er varmt det meste af året og vandet er dejligt klart med god sigtbarhed. Vi fik lavet aftale med dykker firmaet Seashell Diving center, de var super søde og kompetente. Jeg skulle starte med at opfriske mine teknikker og finde min balance/buoyancy i vandet igen. Jeg havde af gode grunde ikke dykket siden 2016 pga. Blop kom til verden i 2017. Malta kan varmt anbefales som dykker ferie og de omkring liggende øer.

Man spiser godt på Malta vi fandt en rigtig gode restaurant i Melliha One80, det var gourmet niveau. De var også helt ok med at vi have Blop med. Han er heldigvis begyndt at hygge sig med lidt børnefilm som Frode får, så den blev sat på mobillos så alle have en god oplevelse på den gode restaurant.

Børneaktiviteter er der også til at finde på Malta. Stranden i Mellieha er børnevenlig, det er lavvandet langt ud. I byen er der en dejlig stor leje plads oppe bag kirken med udsigt udover bye og vandet og en lille cafe.

Der findes et smukt akvarium en times tid i bus fra byen som er populært for både voksene og børn. Der findes også et playmobil Land og skipperskræk by. De sidste 2 punkter har vi ikke set.

Som børnefamilie her et par tips. De har babymad i supermarkederne som vi kender i Danmark dog ikke grønsagsmos eller pastakødsauce. Figenstænger kender de heller ikke. Vådservietter er ofte mærke for uden parfume og allergi men mange af dem har alligevel sæbe/lotion i, tag dem evt. med hjemmefra, Bleposer bruger de ikke men du kan købe hundeposer ellers tag dem med hjemmefra. Højstol har de fleste cafeer og restauranter og der er ofte pudsleplads på handicap eller dametoilettet.

Vi kan varmt anbefale Malta i efterår eller foråret. Vi havde sol og 27 grader.

Håb du en dag rejse til Malta, god rejse 🙂