Jeg er nybagt mor til Blop som er mit og min kærestes første barn. Jeg vil her løbende skrive lidt om min oplevelse med at være på barsel.

På siden vil jeg skrive lidt om følgende:

 • Hvordan oplever jeg min barsel.
 • Hvordan Blop trives.
 • Hvilke udfordringer jeg/vi møder som forældre.
 • Alt det gode ved at være på barsel.

Jeg vil skrive lidt på siden her også vil der løbende komme indlæg om ting jeg oplever og vil dele med jer.

Blop 9 måneder- Vuggestue start

Tiden flyver og Blop er nu 9 måneder.

Her i huset er det farmand der har kørt Blop ind i vuggestue og det er bare gået super duper. Blop er ikke nået til “separationsangst alderen” og har derfor været nem at køre ind i vuggestuen. Vuggestue er vi også super glade og trygge ved.

Blop trives han spiser godt og vokser hurtigt pt. vi har nærmest sprunget en størrelse over. Bum fra str. 68 til 80. Han kravler,er nysgerrig og en glad og mild dreng. Vi har lavet en saftyzone med gitter, for at vi bedre kan være alene hjemme med ham og stadig få lidt fra hånden så som madlavning.

Work work….

Sikke tiden flyver jeg har nu været tilbage på job i lidt over en måned. Det er fortsat mega ambivalent. Jeg elskede at være på barsel men savnede mit job, nu er det bare omvendt kort fortalt. Det hjælper at vide jeg er helt normal hvad det angår jf. andre mødre.

Jeg skal ikke klage jeg har det godt. Blop´s far er super til at være på barsel  og kører Blop ind i vuggestuen. Blop har ikke reageret på det udover han er mere træt om aftenen. Han er super super nem at putte, falder selv i søvn mens han får sin godnat bajer/sutteflaske. Og han sover fortsat igennem.

Jeg er derfor helt tryg ved at gå ud af døren og har igen bekymringer udover mit savn til Blop, men hey andet ville jo også være underligt. Savnet er også blevet mindre, men jeg prioritere at hygge med ham inden jeg går og igen om eftermiddagen. Så forsøger ikke at lave for mange planer og praktiske ting i hverdagene så jeg kan være mest muligt sammen med Blop.

Arbejdsmæssigt har jeg lige skullet lande og forventningsstyre egne krav kontra arbejdsgivers forventninger. Jeg har en god chef og vi har en god dialog og det er derfor fint at være retur på job. Dermed ikke sagt det ikke er en omvæltning, for det er det. Der sker meget når man er væk både fagligt og socialt.  Jeg har også nogle gode støttende kolleger og det betyder også meget.

Balancen mellem at være på job og familieliv er vi/ jeg ved at finde og det skal nok blive godt. Det er vigtig at være tro mod sig selv og mærke efter hvad man har behov for, bede om hjælp, forventningstyre egne og andres krav til en og give det hele tid. Hvis ikke kan man sgu ende med at blive helt stresset og det gavner ikke nogen.

Her et par gode artikler:

https://www.femina.dk/mama/boernefamilie/kom-godt-tilbage-fra-barsel

https://www.alt.dk/boern/sadan-undgar-du-at-fa-mor-stress

modern businesswoman replaces several people at onc

Back to work- Ambivalent big time

Det er har været meget ambivalent at være retur på job.
Jeg har nydt min barsel, men også savnet mit arbejde, men mest det første.

Nåede du alt det du ville på din barsel ?
Jeg synes i det store hele jeg fik nået at få en dejlig barsel med træning for mig, babysvømning, hygge med mødregruppen, hygge med familien, oprettet en blog og andre interessere og ikke mindst hygget og tumlet med Blop.

Det er en anden hverdag med Blop når jeg er på job. Jeg kan nå at hygge 1 times tid om morgenen og 3 timer om eftermiddagen sådan cirka før han skal i seng. På barsel var det hele dagen undtagen når han sov. Nu prioritere jeg virkelig at lege og hygge og forsøger at lægge mobilen, droppe tv, vasketøj og andre tidsrøvere til efter han er puttet i seng.

Var det svært at tage hjemmefra ?
Jeg var helt tryg ved at tage hjemmefra, farmand havde ved flere lejligheder vist han kunne klare en dag med Blop. Jeg glemte helt at skrive hjem i løbet af dagen- Hey! intet nyt er godt nyt ikke 🙂 Farmand passer Blop i en måneds tid før han starter i sin vuggestue, og det er ham der skal kører Blop ind i vuggestuen.

Det er dejligt at være retur på arbejde og se kollegerne og bruge sig selv fagligt igen. Hallo jeg kan sgu huske det meste.

Træthed på en ny måde har været en del af det at komme retur på job. Hovedet bruges på en helt anden måde, end da jeg var på barsel. Heldigvis går det over igen.

Det nye familieliv i en travel hverdag.
Det giver stof til eftertanke at være retur på job-hvor er vi mange timer væk. Vi er hjemmefra for at være på job, samen med venner og dyrke  fritidsinteresse. Synes dog vi har fundet en balance. Vi har fundet balancen ved hjælp af planlægning og at gøre ting smartere. Kan godt forstå Nemlig.com har fået så stor vækst. Hvem vil ikke heller handle online når børnene er puttet end slæbe dem med i supermarkedet i ulvetimen.

Nyd din barsel. Det er sandt den slutter lige pludselig alt for hurtigt , men det er også dejligt at komme på job og lave andet en bleskift, grød, vasketøj og lege.

Status – Blop 7 måneder

Blop trives fortsat og får mere og mere personlighed.

Vi trives alle 3 men hvor tiden dog flyver og alligevel ikke.

Blop har fået lidt mere karakter f.eks. bliver han utålmodig når der er noget han ikke kan.
Som f.eks. at trille rundt fra mave til ryg. Han er blevet god til at trille og dreje rundt om sig selv.
Han er ikke begyndt at bevæge sig fremad endnu.
Han er god til at side op, der skal meget lidt støtte til.

Blop spiser godt af overgangsmad, dog sker det man står og laver god hjemmelavet mad til drengen,
også foretrækker han sgu købte færdiglavet babymad.
Har dog opdaget der bare skal lidt sovs til så kan det hjemmelavet god spises.
Sovs i form af den købte grønsagsmos/pure.

Blop har ikke fået tænder endnu, men har flere gange haft gløene gummer, så skal alt i munden.
Det bedste han så ved er en kold skive agurk han kan køre rund på gummerne.

Grundet Blop spiser så godt  af overgangsmaden og var nede på 2 amninger fra mig har jeg valgt, at lave amme stop og han får således flaske nu.
Det var en beslutning jeg tyggede lidt på. Jeg har haft nemt ved at amme og har trives med det, hvorfor så stoppe?
Jeg valgte at sige stop fordi det var blevet sværere, at amme Blop da han er mere bevidst om sine omgivelser.

 •  Blop har fra han var et par måneder kunnet tage en flaske hvis nødvendigt
 • Jeg skal snart på job
 • Min frihed vil jeg gerne have igen
 • Jeg er en sovetryne, glæder mig til at sove længe. Jeg Ved godt jeg ikke skal klage:(
 •  Det skal jo stoppe på et tidspunkt

Den sidste amning havde jeg planlagt en aften hvor vi ikke skulle noget og kunne derfor gør det hjemme i go ro og mag.
Det var sgu underligt, jeg tænkte ikke så meget på det mens jeg ammede, men bagefter blev jeg helt øv nu er det slut,
men var samtidig afklaret om at det skulle være sådan.
Det er vigtigt at følge sit hjerte og gøre det man har besluttet, også selv om tvivlen melder sig.

Blop har ikke reageret på at det er slut med amning, han er ikke blevet mere morsyg og spiser med glade sin flaske.
Han får sin flaske på skødet af mig og får kontakt, hygge, kys og kram som da vi ammede.
Den første flaske han fik af mig, da lå han dog i ammepuden for at værre sikker på han ikke afviste den og efterspurgte bryst.

Sprænger ens bryster ved ammes top ?
Mine gjorde ikke bevares, de blev lidt hårde efter 24 timer uden amning, men ikke mere end en lille smule udpumpning kunne løse.
Her er det vigtigt ikke, at pumpe for meget ud svarende til en amning for så bevares mælke produktionen.

Det rigtige tidspunkt for stop af amning er individuelt for mor og barn. Det er dig der kender dig selv og dit barn bedst.
Beslutningen skal du tage ud fra din egen mavefornemmelse og ikke ud fra hvad alle andre mener, siger og gør.

Jeg skal snart tilbage på job og jo jeg kunne godt fortsætte med at amme morgen og aften, da jeg har et job hvor det er muligt.
Vi har dog som forældre valgt at stoppe amning, da far snart skal tage over og det for os virker naturligt.

Status – Blop 5 måneder

Nu er Blop blevet 5 måneder, shit tiden går stærkt.

Jeg synes virkelig bare dagene flyver afsted og Blop kan flere og flere ting. Jeg nyder min barsle og er bevidst om jeg kun har 3 måneder tilbage. Så skal jeg skal overlade Blop til far og retur på min pind på kontoret. Jeg forsøger at nyde hver dag på bedste hvis og pt. er det skønt med sommervejr så vi er rigtig meget udenfor. Vi går ture, hygger i gården eller slår os ned i en af de mange oaser der på Vesterbro.

Blop trives han vokser og er fortsat en nem og glad dreng. Han er begyndt at få mos og grød og skal have mere og mere mad og mindre amning i løbet af den næste måneds tid. Der er mange meninger og holdninger til hvornår man skal begynde på overgangskost. Jeg kunne skrive et langt indlæg om det alene. Vi har valgt at begynde, da vi vurderede Blop og jeg var klar til det. Det er vigtigt at følge sit moderhjerte og sit barns udvikling alle er forskellige. Jeg kender ikke manger børn der ammes 100% når de kommer i børnehave 🙂 så det skal nok kommer når der passer jer. Blop pludrer lås, triller og vil gerne op og side/stå for at se hvad der sker. Han er blevet meget mere bevidst og nysgerrig.

Det er blevet sommer jubi, men hold da op det er svært at finde ud af med en baby, godt Blop ikke er helt nyfødt mere.

 • Skal baby have solcreme på ?
 • Hvor meget tøj skal baby have på ?
 • Skal baby have vand ?

Jeg har prøvet mig frem, igen igen er hver baby forskellig og hver forældre.

Vi har oplevet Blop fik røde kinder, og smører derfor lidt solcreme på dem hvis han er ude i solen og bruger en solhat, men forsøger at holde ham i skyggen.

Blop er en varm dreng og har derfor ikke haft så meget tøj på når det er varmt, kort ærmet bodystocking og shorts eller tynde bomuldsbukser, også en trøje med hvis det bliver køligt.

Han får lidt vand i en begynder tudekop og ammes, så væske balance har vi ikke været udfordret på. Babyer skal nok selv bede om mere amning hvis de tørster.

Vaccination, her i huset har vi aldrig været i tvivl Blop skal/er vaccineres, færdig slut. Det har jo ellers været oppe det sidste årstid at nogle forældre vælger det fra, det kan jeg slet ikke forstå. Blop har fået de første  to og reageret meget lidt på dem.

Børn ødelægger dit liv !

Jeg fald fornylig over denne artikel. Børn ødelægger dit liv, hold da op en tilgang til børn, bevares vi har ytringsfrihed. Jeg tror på de ændre din tilværelse, men de ødelægger ikke dit liv hvis det er dit syn skulle du nok have tænkt dig om en ekstra gang før du blev forældre hvis muligt. Jeg mener ikke børn ødelægger dit liv, ja de ændre dit liv i større eller mindre grad i en kortere eller længere periode. Vi har fået børn for at tage os af dem og være der for dem på den bedste mulige måde. Jeg mener ikke, at man skal tilsidesætte sig selv 100% for sit barn, for at være en god forældre skal man trives, og ja nogen gør det ved at lade barnet “ødelægge” ens liv andre gøre det ved at bevare tid til sig selv. Det handler om balance og indstilling. Nogle af “ændringerne/ødelæggelserne” kommer som en helt naturlig del af at være blevet forældre, lysten til at f.eks. at gå i byen og feste er ikke lige så stor som før og man får helt automatisk lyst til at prioriter tid med sine børn.

Her er linket til artiklen der fik mig til at skrive dette indlæg https://blogs.min-mave.dk/faderstuen/boern-oedelaegger-dit-liv.html

Hvem er Blop?

Det er min dejlige søn han er en sund og velskabt dreng født den 9 december 2017 på Hvidovre hospital.Ved fødslen var han 51 cm lang og havde en vægt på 3128g.

Hvordan går det ?

Jeg trives på min barsel og det skyldes at Blop trives. Blop er en glad og vel tilpas dreng. Blop trives og det er nok primært pga. vores rolige sind og tilgang til tingene, eller også er vi bare super heldige og så bliver Blop den værste rod når han bliver større 🙂                                        Alle sagde flere gange under graviditeten du skal nok blive en god mor/far til os, men det er lidt svært at stole på at det ikke bare er en høflighedsfrase før man står i det.

Jeg har nemt ved at trives på barsel og har mange projekter og ting vi gør, her har jeg flere gange været glad for den side af mig selv som super organiseret, jeg har hurtigt fundet en rytme og fyldt nogle dage ud med faste ting Blop og jeg gør både ting for hans og min skyld. Samtidig er der jo altid noget at gøre for en husmor. Min søde kæreste forlanger dog ikke at alt det huslige spiller 100%, han bakker mig op i at jeg skal lave andre ting end det huslige, jeg er ordens menneske, så lidt bliver der lavet hver dag. Det er også vigtigt med dage hvor der ikke sker så meget andet end en tur i supermarkedet.

Jeg trives men har da også dage hvor jeg synes det hele er træls.

 • Jeg kan ikke bare kan gå ud af døren på 2 min. der er jo lige en lille Blop der skal gøre klares og tages hensyn til.
 • Gylp på tøjer for hvem ved hvilken gang i dag.
 • Løber ud til barnevognen for 5 gang mens Blop burde sove middagslur
 • Ens alene tid er når man tager sig et bad mens Blop ligger på lege tæppet. Nyd din frihed til de af jer der har store børn eller ingen, jeg får den nok igen en dag 🙂

Den lille nye familie trives, bevares vi har da diskussioner og synes der mangler timer i døgnet fra tid til anden så der også kan være tid til kun at være os to. Blops far er super hjælpsom, forstående og arrangeret i familielivet. Vi elsker vores nye rolle som forældre og vi formår at trives alle 3 ved at prioritere os selv, os som par og Blop, bevares der er perioder hvor det er svært at balancere med alle 3 bolde.

Mit arbejde var og er jeg glad for og vender retur til efter min barsel, jeg savner mine kolleger, men nyder min barsel. Det har dog taget lidt tid at lægge alle tanker omkring job i en skuffe. Jeg er meget arbejdsom, visionær og engageret i mit arbejde. Det er så småt lykkes mig at nå i mål med at nyde min barsel og have 100% fokus på den og dejlige Blop. Denne tid får jeg aldrig igen så den skal nydes maks.